10/10

Zábavné a vzdelávacie hry pre deti

Interaktívne vzdelávanie z ABC školičky pre vaše detičky
 Online status
 QR code
QR code

Vybrať správne meno je dôležité

  • Autor: verenika   |   418 čítaní / zobrazení
Vyumelkované, nezvyčajné, zvláštne až čudesné mená môžu byť pre svojho nositeľa nešťastím a terčom posmechov svojho okolia.

Pri výbere mena sa vyhýbajme móde a nenechajme sa zviesť pokušením, pomenovať svoje dieťa po významných osobnostiach, známych politikoch či filmových a televíznych hviezdach, ktoré sa môžu veľmi rýchlo znepáčiť a zostarnúť.
Tiež sa vyhnime zdrobneninám, ktoré znižujú údernosť mena a otvárajú cestu znepokojivému rozdvojeniu osobnosti.

Na výber mena cudzieho pôvodu by ste mali mať rozumný dôvod a nie len obdariť svojho potomka z číreho rozmaru akýmsi „extra“ ,menom.
Krstné meno by malo mať dokonalý a prirodzený súlad s priezviskom.
Ak sa dieťa kvôli svojmu menu necíti vo svojej koži, bude ho podvedome odmietať a tento odpor môže spôsobiť akúsi „psychickú hluchotu“.

Pomenovali ste svoje dieťa správne?
Vyskúšajte: Poproste niekoho v blízkosti vášho dieťaťa, najlepšie, keď sa hrá vo vedľajšej miestnosti alebo je zanietené do nejakej činnosti, aby len tak medzi rečou, nezvyšujúc hlas, vyslovil meno vášho dieťaťa. Ak dieťa zareaguje, potom je všetko v poriadku!

Človek, ako bytosť pozostáva z troch častí, z tela, z duše a intelektu, preto môže mať pokojne tri mená – fyzické, duševné a duchovné. Len jedno z troch mien však zodpovedá najlepšie jeho základným črtám a malo by mať prednosť pred ostatnými, a tým by sa malo stať bežne používaným hlavným menom.

Pri výbere mena pre dieťatko je matkina úloha najvýznamnejšie. Nikto nie je oprávnenejší zvoliť meno pre svoje dieťa, ako matka, ktorá ho bude kŕmiť, opatrovať, starať sa oň a vychovávať, preto je jej úloha prvoradá.
Súhlas manžela je samozrejme tiež dôležitý, ale matka je predovšetkým zodpovedná pri výbere mena pre svoje dieťa.


 
Vplyv mena na život Pierre Le Rouzic
    Momentálne nie je k dispozícií žiaden komentár

    Pridať komentár