7/10

Zábavné a vzdelávacie hry pre deti

Interaktívne vzdelávanie z ABC školičky pre vaše detičky
 Online status
 QR code
QR code

August je mesiacom zrelého obilia, žltých slnečníc a končiacich prázdnin.

  • Autor: verenika   |   1695 čítaní / zobrazení

August je ôsmy mesiac v roku, tretí letný mesiac a má 31 dní. Je zvyčajne ešte dosť teplým mesiacom v roku, preto je najviac ohrozená termoregulácia organizmu. Nosíme pri sebe stále fľašu s vodou a dostatočne pijeme.
 
August je mesiacom dozrievajúcich plodov a zberu úrody. Zavárame a spracúvame úrodu.
Poďakujeme prírode za všetko, čo nám dala.
 
August je samozrejme ešte mesiacom vytúžených dovoleniek a druhý mesiac prázdnin, ktorým sa tešia všetci, ktorí si môžu užiť relax a pohodu do vôle.
 
Zaujímavé dni v mesiaci august:
4. augusta je Deň Matice slovenskej, 6. augusta je Svetový deň boja za zákaz jadrových zbraní – Deň Hirošimy.
9.augusta je Deň pôvodných obyvateľov sveta a 10.augusta Svetový deň levov. 12. augusta je Deň slonov. 13. augusta je Deň ľavákov, 26. augusta je Deň psov, 19. augusta je Deň pirátov, Humanitárny deň, 29. augusta je Štátny sviatok, kedy si pripomíname Výročie SNP a 30. augusta je Svetový deň dojčenia.
 
V polovici mesiaca, 15.augusta začína pre naše telo biologická jeseň, kedy sú citlivejšie pľúca a hrubé črevo. Jeme veľa listovej zeleniny, čerstvého farebného ovocia, ktoré príroda teraz ponúka a ľahšiu stravu, pomôžeme svojmu telu.
Nezabúdame na jednodňové pôstne očisty v znamení: „Štvrť, pol, trištvrte, celá, držím pôst na očistu tela.“ „Držím pôst, pretože si želám byť zdravý“.
Najideálnejšie sú pri fázach Mesiaca:  – Nov, - Prvá štvrť - dorastajúci Mesiac, – Spln,   - Posledná štvrť - cúvajúci Mesiac, ale tiež pri Jogínskom pôste: dvakrát do mesiaca, kedy sa odporúča ľahká strava, piť veľa vody, bylinkové čaje, ovocné šťavy, nepiť mlieko.
 
V auguste sa končí vláda Leva a začína vláda Panny.
 
Užite si milostné radovánky a dobrodružstvá, ktoré august ponúka.
Využite ešte pekné slnečné počasie a oddychujte, relaxujte, športujte, tancujte, grilujte, hrajte sa a zabávajte do sýtosti si užívajte, pretože po prázdninách bude opäť na rade práca a kariéra.
 
Užívajte si s láskou, s oddychom i s prácou krásne slnečné i mesačné, horúce i daždivé augustové dni...

    Momentálne nie je k dispozícií žiaden komentár

    Pridať komentár