8/10

Zábavné a vzdelávacie hry pre deti

Interaktívne vzdelávanie z ABC školičky pre vaše detičky
 Online status
 QR code
QR code

September je mesiacom babieho leta, časom zberu a prvých príprav na zimu.

  • Autor: verenika   |   2927 čítaní / zobrazení

September je deviaty mesiac v roku, prvý jesenný mesiac a má 30 dní.
 
September je prvým mesiacom začínajúceho školského roka, deťom sa skončili prázdniny, dospelým dovolenky, je čas nastúpiť do školy a po lete do práce.
 
September je mesiacom babieho leta, časom zberu a prvých príprav na zimu.
Zberáme, zavárame a spracúvame úrodu. Poďakujeme prírode za všetko, čo nám dala.
Užime si ešte teplé septembrové dni na vychádzky do prírody, zbierajme huby, bylinky a rozlúčme sa s odlietajúcimi vtákmi.
 
V septembri podľa tradičnej čínskej medicíny venujeme zvýšenú pozornosť slezine a pankreasu.

Zaujímavé dni v mesiaci september: 1. septembra je Svetový deň mieru, Deň ústavy Slovenskej republiky. 3. septembra je Deň supov, 5. septembra je Deň charity, 7. septembra je Deň otvorených dverí pamiatok v Čechách, 8. septembra je Deň gramotnosti, 10. septembra je Deň prvej pomoci, 13. septembra máme Deň čokolády a Deň pozitívneho myslenia15. septembra je sviatok Sedembolestnej Panny Márie, 16. septembra je Deň ochrany ozónovej vrstvy a začína Európsky týždeň mobility, 17. septembra je Deň červenej pandy,
19. septembra je Deň vzniku Slovenskej národnej rady, 20. septembra je Deň maľovania mandál, 21. septembra je Medzinárodný deň Alzheimerovej choroby, 22. septembra je Deň nosorožcov, Deň bez áut, 24. septembra je Deň goríl.
A posledné septembrové dni máme 25. septembra Deň nepočujúcich, Deň srdca, 27. septembra Svetový deň cestovného ruchu a napokon 30. septembra je Medzinárodný deň prekladu, .
 
23. septembra nastáva jesenná rovnodennosť. Začína astronomická jeseň.
Najlepším liekom proti nachladnutiu a následnému kašľu je cibuľa.
Nezabúdame na jednodňové pôstne očisty v znamení: „Štvrť, pol, trištvrte, celá, držím pôst na očistu tela.“ „Držím pôst, pretože si želám byť zdravý“.
Najideálnejšie sú pri fázach MesiacaNovPrvá štvrť - dorastajúci Mesiac, SplnPosledná štvrť - cúvajúci Mesiac, ale tiež pri Jogínskom pôste:, kedy sa odporúča ľahká strava, piť veľa vody, bylinkové čaje, ovocné šťavy, nepiť mlieko.
 
V septembri sa končí vláda Panny a 23.septembra začína vláda Váh.
 
Užite si s radosťou, láskou i prácou septembrové, veríme že ešte aj krásne slnečné dni...

    Momentálne nie je k dispozícií žiaden komentár

    Pridať komentár